Tania Huyghe


Ik leef in verwondering voor de schoonheid van de schepping, en ben dan ook heel vaak in de natuur te vinden.
Mijn ogen geraken maar niet verzadigd van het met bewondering in mij opnemen van alle kleuren, geuren en vormen die ik om mij heen zie.
In het bijzonder bloemen en hun vele varïeteiten en soorten boeien mij uitermate en maken mijn leven compleet. 

Het is dan ook met veel liefde dat ik bloemen schik, creaties ontwerp en artistiek creëer.  Mijn werken zijn voornameliijk natuurlijk en uitgepuurd.  Ik hou ervan om te spelen met contrasten en vormen, te bundelen, te schikken, te rijgen, te binden, te weven, ...
Less is more is door de jaren heen steeds meer de rode draad geworden in mijn bloemwerk.

Ik ben een laatbloeier en startte pas op mijn achtentwintigste levensjaar aan mijn opleiding als florist.
Door regelmatig deel te nemen aan wedstrijden en vele jaren mee te werken aan evenementen werd ik in de gelegenheid gesteld om mij artistiek te ontplooien, te groeien in mijn vak en grenzen te verleggen.
Ik had nooit kunnen dromen dat het mij zou brengen tot in India waar ik collega floristen mocht ontmoeten, van hen mocht leren en hen mijn kennis mocht bijbrengen.
Hoogtepunt uit mijn loopbaan is dan ook dat ik in 2018 ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag er een workshop kon geven aan een groep vrouwelijke collega floristen.
Een bijzonder moment om deze vrouwen door middel van bloemen te verbinden. Mooi wat bloemen doen!

Met mijn floraal werk streef ik ernaar om een positieve boodschap van troost, bemoediging, liefde, vriendschap, waardering en genegenheid te communiceren op een toegankelijke manier.  

Bij mij kan je dan ook terecht voor al je bloemwerk, voor elke gelegenheid, op bestelling.  Ik ontmoet je graag op afspraak in mijn gezellig atelier, hartelijk welkom!

Lees hier mijn interview in het Prima Flora magazine.